(Not) just another update – Het vervolg

 (NOT) JUST ANOTHER SHOW, Fotoboeken  Comments Off on (Not) just another update – Het vervolg
Aug 232015
 

2015-08-23 10.42.05De laatste exemplaren

Oké, er is zoveel te vertellen, dat ik bijna niet weet waarmee te beginnen. Misschien dan maar met het belangrijkste: (NOT) JUST ANOTHER SHOW is dan eindelijk officieel verschenen!

Afgelopen vrijdagavond was dan eindelijk de presentatie van het boek. In aanloop naar de presentatie toe maakte ik me wel een beetje zorgen of er wel mensen op af zouden komen, want het bleek toch niet zo’n heel gunstig moment te zijn (Lowlandsweekend, veel mensen die nog met vakantie gingen etc.). Die zorg was onterecht, ik was blij verrast en trots hoeveel mensen de moeite hebben genomen om op deze prachtige zomeravond naar dB’s te komen. Het was echt een superavond! En er komt een vervolg op, want op 31 oktober zal ik een expositie openen in – jawel- dB’s. Daar kom ik later nog wel op terug, maar zet die datum maar alvast in je agenda…

Continue reading »

Fotoboeken uitgeven doe je zelf… Maar niet alleen (slot)

 (NOT) JUST ANOTHER SHOW, Fotoboeken  Comments Off on Fotoboeken uitgeven doe je zelf… Maar niet alleen (slot)
Aug 192015
 

(NOT) JUST ANOTHER SHOW jpeg

Vrijdag 21 augustus a.s. is het dan zover, dan zal ik vanaf 20.00 (NOT) JUST ANOTHER SHOW presenteren in good old dB’s. Dat gaat een erg leuke avond worden, want na de presentatie spelen er ook nog eens drie bands waaronder Traumahelikopter. Laat er nou net van die band ook een paar foto’s in het boek staan…

Continue reading »

Het resultaat – Fotoboeken uitgeven doe je zelf (8)

 (NOT) JUST ANOTHER SHOW, Fotoboeken  Comments Off on Het resultaat – Fotoboeken uitgeven doe je zelf (8)
Jul 212015
 

En daar is ie dan, vers van de pers: (NOT) JUST ANOTHER SHOW.

Ik ben erg blij met het resultaat en naar mijn bescheiden mening is het een heel tof boekje geworden, hopelijk vinden jullie dat ook!

(NOT) JUST ANOTHER SHOW is vanaf 21 augustus verkrijgbaar, maar je kunt nu alvast een exemplaar bestellen op www.reinierasscheman.nl

Hoe krijg je aandacht voor je boek? – Fotoboeken uitgeven doe je zelf (7)

 (NOT) JUST ANOTHER SHOW, Fotoboeken  Comments Off on Hoe krijg je aandacht voor je boek? – Fotoboeken uitgeven doe je zelf (7)
Jul 102015
 

IMG_2456 A5 DEFTraumahelikopter | Patronaat | Haarlem

Het is heel leuk om een fotoboek te maken en uit te brengen, maar je kunt er wel vanuit gaan dat eigenlijk helemaal niemand op je boek zit te wachten, hoe goed en hoe mooi het boek ook is. Tenzij je Anton Corbijn heet. Het is dus van groot belang om het publiek warm te maken voor je boek, maar hoe doe je dat?

Op papier lijkt het allemaal heel eenvoudig. Je schrijft een paar blogjes, je twittert wat, je stuurt een mailtje naar iedereen die je kent, misschien stuur je nog een persbericht de wereld in en dan maar wachten op de bestellingen die binnenstromen. Of niet. Dat laatste is het meest waarschijnlijk.

Continue reading »

De selectie – Fotoboeken uitgeven doe je zelf (6)

 (NOT) JUST ANOTHER SHOW, Fotoboeken  Comments Off on De selectie – Fotoboeken uitgeven doe je zelf (6)
Jul 012015
 

2015-07-01 09.31.49 copyDe proefdruk

Vorige week had ik de opmaak aangeleverd bij de drukker en vanmorgen was het dan zover: de proefdruk was klaar om beoordeeld te worden.  En ik ben blij met het resultaat en de drukker kan aan de slag. Nog twee weken geduld en dan is het boek helemaal klaar!

Al met al ben ik dan toch een maand of zeven bezig geweest met het maken van (NOT) JUST ANOTHER SHOW. Veruit de meeste tijd ben ik kwijt geweest met het selecteren van de foto’s en het bepalen van de volgorde.

Continue reading »

Financiering: via crowdfunding of je spaarrekening? – Fotoboeken uitgeven doe je zelf (5)

 (NOT) JUST ANOTHER SHOW, Fotoboeken  Comments Off on Financiering: via crowdfunding of je spaarrekening? – Fotoboeken uitgeven doe je zelf (5)
Jun 032015
 

IMG_1900 A5 DEF copyTrust The Lies | Reykjavik | 2013

Zelf uitgeven van boeken mag dan wel makkelijker zijn zijn dan ooit, maar dan moet je wel geld hebben om dat te kunnen doen. Als je geen dikke spaarrekening hebt of een rijk familielid die je boek wilt financieren, dan kom je al snel uit bij crowdfunding.

Voor mijn boek (NOT) JUST ANTOHER SHOW ben ik me wat meer gaan verdiepen in de mogelijkheden. De basis is vrij simpel en zal bij veel mensen wel bekend zijn: je hebt een project en via een crowdfunding platform ga je op zoek naar mensen die jouw project willen financieren. Tot zover het eenvoudige deel van het verhaal.

Continue reading »

Straatportret: Frans

 Fujifilm X100, Portret  Comments Off on Straatportret: Frans
May 142015
 

DSCF0934 copy kleinFrans | Doel | 2015

Dit is Frans, een van de laatste 20 bewoners van het zo goed als verlaten dorpje Doel. Hij sprak ons aan om te waarschuwen dat we beter de leegstaande huizen niet konden betreden, dat zou ons een boete of een ongeluk kunnen opleveren.

Maar volgens mij zat Frans vooral verlegen om een praatje. En om zijn kunsten als hondenfluisteraar uit te proberen op onze hond, want Frans helpt honden met gedragsproblemen. Echt een goede indruk heeft hij daarmee niet gemaakt, maar het valt ook niet mee om een eigenwijze dwergteckel naar je te laten luisteren. Daar weten we alles van.

Frans wist wel veel te vertellen over het dorpje en de omgeving. Verder zijn we volledig op de hoogte van zijn medische geschiedenis.

Straatportret: Jan Pieter

 Fujifilm X100, Portret  Comments Off on Straatportret: Jan Pieter
May 062015
 

DSCF0150 plus x copy blogJan Pieter | Utrecht | 2015

Onderweg naar een afspraak zag ik hem in de deuropening staan roken, in gedachten verzonken in de warme avondzon. Een mooi beeld dat ik wilde vastleggen. Zijn naam is Jan Pieter en hij is beeldend kunstenaar. Op internet vond ik een interessant artikel over hem.